söndag 21 mars 2010

Podcast i Audacity


Nu har jag gjort en podcast som innehåller en presentation av mig själv. Jag gjorde en intervju med Christoffer Henriksson, 16 år, från Lerum och frågade honom lite om hur han använder datorn i skolan och hemma. Vi hade 35 mil emellan oss, men tekniken röjde de geografiska hindren. Jag bad honom helt enkelt att också ladda ner Audacity, som vi sedan spelade in i. Vi hade telefonen till hjälp för att höra varandra och sen skickade han över sitt spår via chatten och jag mixade ihop vårt samtal. Pröva gärna Christoffers glosövningsprogram WordPractiser, som omnämns i podcasten. Det är gratis att ladda ner och använda. Han vill gärna ha synpunkter på programmet.
Jo, någon gång ska jag nog låta mina elever få förmedla vad de lärt genom att låta dem göra podcasts. Att ha ett brett register av olika redovisningsformer är viktigt för individualisering och inte minst för nöjes skull!
Ett praktiskt exempel på podcasts är dessa lektioner i engelska att ladda ner. Två bröder (jag tror de kommer från Australien) boende i Kina, lär ut engelska på ett personligt sätt. Lektionerna är i mp3-format och man kan ladda ner textmaterial till varje lektion som brukar bestå av en dialog.