fredag 4 december 2009

eTwinning


Hektiskt.
Ordet ovan beskriver senaste veckorna. Därför har jag inte kunnat blogga på ett tag.
På skolan har vi glädjande nog ett Comeniusprojekt som just startat och som skall pågå i två år. Temat är hotade arter och bevarandebiologi. I förra veckan åkte fyra elever, min kollega, en zoolärare från Parken Zoo och jag till Bitonto i södra Italien. Skolan där var värd för projektets första möte. Samtliga fem skolor i projektet var där med några elever från varje skola. Totalt blev det ca 30 elever involverade i de aktiviteter som anordnades i temats namn.
Projektet består dels av dessa fysiska möten, men en del av arbetet kommer att ske på distans och då är givetvis IKT ett självklart hjälpmedel.
http://www.etwinning.net/sv/pub/index.htm
eTwinning är ett slags kommunikationsplattform anpassad för skolarbete och den har vi tänkt att använda. Jag är novis på området och min uppgift är nu att bjuda in resten av deltagarna i eTwinning och få igång en kommunikation där.
Om du har erfarenheter av eTwinning och kan bistå med hjälp om hur man skapar en websida för sitt projekt i eTwinning får du gärna höra av dig, för jag vet inte hur man gör.