måndag 21 december 2009

Prenumeration på feeds



Mina feeds på Bloglines blev bland annat vetenskapsnyheterna på SR och Smittskyddsinstitutet. Jag hade velat lägga till DN som komplement till "Bärsingen" och kanske också Skolverket, men då suckade min gamla dator och startade 23 stycken versioner av aktivitetshanteraren! Min uppnystade inre röda tråd som skulle besvara en del av frågorna om RSS försvann liksom resten av alla startade program på datorn.

Det där med prenumeration på feeds (RRS-kanaler), ja, det blir ju som en komprimerad "Twitter"-lista och måste vara bra om det är något särskilt som man vill bevaka och om man vill slippa gå in på varje sida och skumma för att hitta det nya. Om jag har någon nytta av RSS-prenumerationer i jobbet vet jag först om jag tar initiativet att återbesöka Bloglines och använda det eller om jag finner anledning att rekommendera någon av mina elever att göra det. Det får jag lov att återkomma till.

I nuläget kändes det mest som ett nödvändigt ont om jag skall vara ärlig. En del av de sidor jag hade velat bevaka hade inte RSS.